בתקופת הקורונה תלמידי המסלול לכוריאוגרפיה בהנחיית לילך ליבנה, ניסו להמציא מחדש את האתר המקובל של מופע המחול, ולמקם אותו מחוץ לבמה. התוצרים הופיעו במקומות השונים.
בתוך ערפל / שקד מוכיח ולילך ליבנה
תיעדנו טיול שלנו בין מופעי-בית של כל משתתפי התכנית לכוריאוגרפיה. ראשל"צ-קיבוץ יזרעאל-עפולה-נהריה.
הסרט מעלים בכוונה את כל הרגעים המשמעותיים בהם המופעים מתקיימים ומשאיר אותנו רק עם רגעי הביניים - לפני ואחרי המופע. עם מה שנשאר כשהמופע נגמר. במעבר שמתרחש בין האירוע לחיים. הסרט מכיל את אי הסינכרון התמידי בין המחשבה לבין הזמן בו הדברים קורים. ריפלקסיה מצטברת.
"מתנה כדי לרקוד" - גפן גבאי לחצו על התמונה
לאחר תקופה ארוכה של חוסר רצון, חוסר תשוקה ועניין בריקוד, לאחר שהריקוד לא הצליח לחיות בי, הבנתי שאני מחפשת דבר מה שיצית בי רצון והשראה לזוז עם הגוף. פניתי לאנשים בבקשה לעזרה, בבקשה למתנה שתעזור לי לשוב אל המחול, להמציא אותו מחדש. זה מה שאני מבררת.
"תנועת המחשבה - וולפסון 21 נהריה" מיכל לובין
משתתפים: רואי בק, אור קיטאי, שחר שיבולי ואני
בעבודה עם חבריי לדירה, בתחילת תקופת הקורונה, ניסיתי לבחון את הפרטים שנגלים לכל אחד כשאנו עוצמים עיניים. מהו הקצב הפנימי והמשתנה שקיים בתוכנו, שנגלה לנו ולא היה שם קודם - תנועת המחשבה שלנו. כשהמחשבה צריכה להיות תנועה בגוף ולא רק בראש, ללא תכנון מראש, באופן בו הכל יכול לצוף: הבלגן, הנחת, ההתמסרות, העצב והשמחה.
"כל החיות הזו גועשת בי עכשיו באיחור" - זואי ברקן
"אשת השלד" הולכת איתי כבר 7 שנים, לכל מקום שאני פוסעת היא רודפת אחרי. מחכה שאגשים אותה, מחכה שאהיה היא, שאטעם לכמה רגעים את הטבע החיים-מוות-חיים הטבוע בכל .היצירה היא מסע חקר פנימי שערכתי בעקבות אגדה עתיקה על נערה שעשתה דבר מה שעורר את חמתו של אביה, והוא בתגובה השליכה מהצוקים אל הים. וזו רק ההתחלה. צללתי לסבך הנפש, היכן שקשה לי לחלוק מעצמי, היכן שאני מעדיפה להסתיר, במקום בו אהבה פנימית יכולה להרעיד עולמות. אגדה שהיא ריקוד שהוא טקס.
"זאת לא מיטה" - דר לבנת
המיטה היא מרחב שמתרחשות בו בצורה מוגברת שתי רשויות בו זמנית - ערות וחלום.
היצירה 'זאת לא מיטה' מסכמת שנה של מסע מאוד פרטי במצבים רגשיים קיצוניים. מסע כל כך פרטי שמרגיש כמו חלום. המופע הוא דרך לממש את המסע במציאות דרך מפגש עם קהל והזמנה אישית לחוות אותו.
"kitch .over" - אביגיל יעבץ
זהו דיוקן עצמי חי, ניסיון אישי לבטא את המתחים שלי כאומנית וכמחנכת, שיש בה רצון להיות "כוכבת". בתוך המופע אני מבטאת את הסתירות האישיות והתשוקות החיות ביותר שלי. המפגש עם הקהל יוצר בקרבי תובנות ושאלות שמשנות את המופע.
"הורדת חומות" - שחר שיבולי
חיפוש אחר רגע של אמת, נוכחות ומפגש אנושי מעורר מחשבה רגש ותנועה. עבדתי עם קטע של זלדה בו היא מבטאת כמיהה לרגעים של אמת - פירקתי אותו, שהיתי בכל מילה ומשפט בנפרד וצללתי לרבדים השונים שנגלו בפניי בתוך הטקסט.
"שבט האיטיים" - נדב אייזנר לחצו על התמונה
תרגיל קטן של לדמיין את השבט אליו אני משתייך הפך לספר קטן שהפך לראיונות עם אנשים שקרובים אלי והתגלגל בסוף למרחב ממשי במציאות בו אפשר להאט, לנשום ולהתבונן.
בתוך התהליך הזה הבנתי קצת יותר את המרכיב הזה בתוכי, האיטיות, שיש בו גם טוב וגם רע. גם כבלים ותסכול וגם שחרור ואפשרויות ליצירה.
"הנה אני כאן" - ניצן ריבלין פלדמן
הִנֵּה אֲנִי כָּאן, רַבּוֹתַי,
נַפְשִׁי וְגוּפִי וְשִׁבְעִים שְׁנוֹתַי
מִתְעַקֶּשֶׁת לְחַדֵּשׁ אֶת
הקשר שֶׁבֵּינִי לְבֵין גּוּפִי
לחזק את הַבְּרִית
בין רגליים בקרקע וראש מתעופף,
לִרְקֹד אֶת רִקּוּד חַיַּי
כְּפִי שֶׁלֹּא הֵעַזְתִּי בְּחַיַּי .
מְבִיאָה אִתִּי אֶת נְעוּרַי -
צַיְתָנִית לְמוֹרַי, לְהוֹרַי,
מְחֻיֶּבֶת לִמְפַקְּדַי, לְמְלַמְּדַי,
נאמנה לִידִידַי,
והכי לִילָדַי.
אשת משפחה ואם נלהבת,
אִשָּׁה אוֹהֶבֶת.
אִשָּׁה עוֹבֶדֶת, מִתְמוֹדֶדֶת,
פֹּה וָשָׁם גַּם קְצָת מוֹרֶדֶת.
עוֹשֶׂה אֶת הַמֻּטָּל עָלַי
לֹא רוֹצֶה שֶׁיְּדַבְּרוּ עָלַי
נוֹשֵׂאת עַל כְּתֵפַי אֶת גּוֹרַל הָעוֹלָם
אַחְרָאִית לַכֹּל וּלְכֻלָּם
אֵשֶׁת צִבּוּר
מַרְבֶּה בְּדִבּוּר,
כָּעֵת מְחַפֶּשֶׂת חִבּוּר
לְעַצְמִי,
מְבַקֶּשֶׁת שִׁחְרוּר
מִבִּקֹּרֶת עַצְמִית
מְנַסָּה לְהַמְרִיא, שׁוֹאֶפֶת לָעוּף
לְהַרְשׁוֹת לְעַצְמִי קְצָת טֵרוּף,
לִשְׁבֹּר אֶת הַכֵּלִים,
לְהִתְנַתֵּק מִכֹּחַ הַכְּבִידָה אוֹ לְפָחוֹת
לִפְרֹק עול וכְּבָלִים,
לָצֵאת בִּמְחוֹלוֹת
וְלִחְיוֹת עֲםַ עַצְמִי בְּשָׁלוֹם.
3.6.20